Palvelut

Valmennuspäiviä, luentoja, leirejä, työpajoja ja yksityistunteja. Seuroille, kasvattajille, aktiiviharrastajille ja kotikoiran omistajille.

Sinulle, joka pohtit koulutusta, elämän kokoisia kysymyksiä tai mitä tahansa siltä väliltä.

Huom! Koulutukset toteutuvat tällä hetkellä pääsääntöisesti Säkylässä ja lähialueella.

Ota yhteyttä: paivi@prokoirakko.fi

Suhdeklinikka

Haluaisitko kasvattaa omaa herkkyyttäsi kuulla ja kohdata koiraasi, luoda lisää luottamusta teidän kahden välille?

Ajan pysäyttävä kohtaaminen on mahdollinen juuri Sinulle, juuri tämän koiran kanssa, joka rinnallasi nyt kulkee. Se on mahdollista yhteisen polun alkumetreillä luovutusikäisen pennun kanssa, rajujen konfliktien keskellä ja yhtälailla kohdassa, jossa tiedät yhteisen ajan kohta päättyvän.

Rauhoittuminen

Jokaisessa elämämme hetkessä sovitamme yhteen kaikkea sitä, mistä elämä koostuu.

Mitä enemmän itsessä ja omassa koirassa on rauhaa, sitä kauniimmin molempien elinvoimaiset, yksilölliset persoonat ja vahvuudet tulevat näkyviin ja asettuvat sopusointuun sen kanssa, mitä ympärillä on.

Rauhoittumisen harjoittelu luo tasapainoa niin koiran ja ihmisen sisälle, välille kuin suhteessa ympäristöön.

Harjoittelu perustuu koirien ja ihmisten kykyyn omilla jaloillaan seisten ymmärtää ja käsitellä maailmaa, oppia erottamaan toimenpiteitä vaativat asiat muusta elämän kuohunnasta sekä olla läsnä, tuoda oma korkeampi tietoisuus erilaisten elämäntilanteiden keskelle.

Yhdistävä palkka

Tuntuuko, että koira ajattelee vain palkkaa? Ethän pienennä itseäsi pelkäksi ruoan tai lelujen välittäjäksi.

Jokainen palkkauksen jännite (olipa kyse irrotus- tai palautusongelmista, kuumumisesta, passivoitumisesta tai siitä, ettei koira palkkaudu) sisältää viisastenkiven. Mahdollisuuden löytää yhä paremmin teille kahdelle sopiva tapa tehdä yhteistyötä.

Oma persoonasi on valtava voimavara. Rakenna yhteyttä ja taitoja omana itsenäsi ja sinetöi palkitsevilla tavoilla merkityksellisimmät siitä, että tulet ymmärretyksi.

Lajitaidot ja mielentila

Keskittyneen ja tasapainoisen koiran kanssa on helpompi tehdä yhteistyötä. Virheitä syntyy vähemmän, eikä koira ole niin altis onnettomuuksille kuin kiihtyneessä tilassa.

Vire vaikuttaa keskeisesti siihen, saatko erilaisissa tilanteissa yhteyden koiraan, halusitpa kontaktia, tarkkaa suunkäyttöä tai hallittua liikettä. Se on avain koiran koko olemukseen, mieleen, kehoon ja sieluun.

Koiran ja ohjaajan itseluottamus

On vaikea luottaa itseensä, jos ei elä niin kuin sisimmässään tuntee oikeaksi. Ja jos ei luota itseensä, on vaikeaa luottaa myös koiraan.

Kehon tasolla itseluottamus on rentoutta. Myös siksi kyky rauhoittua on niin tärkeä.

Jos luottamus rakoilee, ihminen saattaa pelätä koiran voimaa. Terve elinvoima Sinussa tai koirassasi ei koskaan ole erottavaa. Vasta kun mukaan tulee painetta, saatat huomata kovuutta itsessäsi tai koirassasi.

Jotta voima olisi eteenpäin ajava ja yhdistävä voima, tarvitaan herkkyyttä ja rauhaa.

Koirasi – valmentajasi

Voisiko suhde koiraan auttaa Sinua elämään terveempää ja paremmin itsellesi sopivaa elämää? Koira on mitä parhain valmentaja, kun aika on kypsä ottaa ohjausta vastaan.

Mitä koirasi viestit kertovat? Miten tulkita oman olemuksen rentoutumista tai jännittymistä koiran seurassa?

Suhde kouluttajille

Koetko kouluttajana tai yhdistyksen koulutusvastaavana haastavaksi sen, miten sovittaa yhteen kurssisuunnitelma, ohjaajan toiveet, käytettävissä oleva aika sekä kaikki se, mitä koiran ja ohjaajan välisestä suhteesta välittyy?

Suhde tuo koulutustilanteeseen tärkeitä viestejä, joiden kuuleminen auttaa Sinua olemaan parempi kouluttaja.