Päivi Saarilahti

Olen nelikymppinen koirakkovalmentaja ja ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja.

Teen tätä työtä, koska näen jokaisessa kohtaamassani koirakossa suuren potentiaalin. Sen avulla on mahdollista korjata asioita, jotka ovat luisuneet väärille urille ja tavoitella oikealta tuntuvia haaveita. Sekä arvostaa sinua ja koiraasi juuri sellaisina, kuin te olette.

Kuljen rinnalla, jos usko itseen tai koiraan horjuu. Ja autan kohtaamaan painetta niin, ettei se erottaisi sinua koirastasi tai estäisi omalta tuntuvien asioiden kokeilemista ja kokemista.

Olen apunasi, kun yrität erottaa kaikista pään sisällä risteilevistä vaihtoehdoista sen, johon voi luottaa. Tai kun haluat itseesi ja koiraasi lisää rauhaa ja rentoutta.

Lähestymistapani perustuu 30 vuoden kokemukseen koirien vaikeista käytöshaasteista. Sen tukena ovat henkilökohtainen ja pitkäjänteinen työ oman itseni kanssa, lukuisat käydyt koulutukset, joista laajimpana ammattitutkinto, harrastuslajien parissa vietetyt vuosikymmenet sekä sadat luetut kirjat.

Ja silti vain kuuntelemalla voin ymmärtää sinua ja koiraasi.

Jokainen tapaamani koirakko syventää kuvaa koiran ja ihmisen välisen yhteyden rikkaudesta ja moniulotteisuudesta. Sekä niistä loppumattomista mahdollisuuksista, joita ihmisen ja koiran välinen kumppanuus tarjoavat.

Oman laumani ovat läpi vuosikymmenten muodostuneet pitkälti pitovaikeus- ja kodinvaihtajakoirat: mäyräkoirat, dalmatiankoira, belgianpaimenkoirat, hollanninpaimenkoira, bordercollie ja saksanpaimenkoira, jotka ovat kärsivällisimmin auttaneet minua kasvamaan valitsemiini kenkiin.

Uskon, että koirat tulevat elämäämme syystä. Koiran käytökseen – niin hyvään kuin hankalaan – sisältyy viesti, jonka kuuleminen ja ymmärtäminen vie aina eteenpäin myös ihmistä.

Teen koirakkojen hyvinvoinnin edistämisessä yhteistyötä osteopaatti Maaria Kaiperlan kanssa.